TOYOTA CAMRY


2018 Yeni Camry Ön Görünümü
Toyota'nın özellikle Amerika pazarı için hazırladığı ve sürekli yılın otomobili ünvanını alan Camry modeli yenilendi. Baştan çıkarıcı tasarımı ile büyüleyen Camry, ayrıca çok farklı donanımlara sahip. 
2018 Yeni Camry Yan Görünümü
TOYOTA

Camry, Toyota markası için önemi büyük bir otomobildir. Uzun yıllardır markasını sırtlanan, orta üst sınıfta anılan lüks segment’in “Kral Tacı” takan nadir arabalarındandır. Japonca da Camry’nin manası da zaten “Taç” dır! Toyota, 1982 yılında dünyayı kapsayan bir hareket yaparak Camry projesinin start tuşuna bastı. Bu tarihlerden önce Toyota bugünlerin meyvesi olan “Dünyanın en sorunsuz markası” olma yolunda hızla ilerliyordu. Taviz yoktu! Camry ile lüks atılımın temelleri, Japon mühendislerin zeka dolu çalışmaları ileride özellikle Amerika pazarında Amerikan arabalardan daha çok sevilecek modelin yaradılışına girmişti. Bununla beraber Toyota Corolla‘nın da dünyadaki hükmü sürüyordu.


1982-1990 yılları arasında taleplerin çokluğu, Liftback ve StationWagon versiyonlarının çıkmasına neden olmuş. Toyota sırayla başka lüks sınıf versiyonları yapmaya çalışsa da Camry’den hiç bir zaman vazgeçmedi. Sadece uyarlama versiyonu olan Amerikan pazar arabası Lexus’un ES serisi ile ikinci atılımı yapmıştır. Toyota, 1982 yıllında Camry’nin üretimi başalayacağı zamanlar Japonya ve Amerika arasındaki sürtüşme, Amerika’ya giriş yapmayı bekleyen Toyota ve Japon firmalar arasında mali krizler çıktı. Bunun sonucunda çıkar yol ve tesis kuramayan Toyota, Ford Motors ile anlaşarak bir süre Camry modelini burada üretmiştir.

1985 yılında 128 bin Camry satışı yapılarak başarının örneğini görmüş olduk. Bu yıllardan sonra Camry artık dünyanın kabul ettiği otomobil olmuştu. Detroit Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan 2018 Yeni Toyota Camry, güzelliği ile bizleri büyülemişti. Toyota’nın Ceo’su Akio Toyoda “Kendimi tasarım sürecine dahil etmek hoşuma gidiyor ve bu bir sır değil” demesi bu arabanın önemini arz ediyor.



Amerika pazarında yapılan araştırmada, insanların sedan versiyonlarından biraz uzaklaştığı ve markaların bu konu üzerinde değişik çözümler yaptığına dair duyumları almıştık. İlginçtir ki Toyota halen daha Camry’nin satışları hakkında kötü bir açıklama yapmayıp, üstüne satışlarının daha da iyiye gittiğini bildirmişti. Bunun sebebi de Toyota’nın açık vermeden insanların göz zevkine uygun, estetik grafiklerini çok hızlı bir şekilde sunmasından kaynaklıdır.


Yeni Camry’nin dış karoserinden başlayan değişimlerine baktığımız zaman yeni yüz olan “Keen Look” ön tasarım anlayışını Camry’ye de enjekte edildiğini görüyoruz. Bu tasarım anlayışını Türkçe’ye çevrildiği zaman “Keskin Bakış” manasına geliyor. Aracın rüzgar dirençlerine en iyi şekilde yön verebilmesi adına kaput ve ızgara kısmının öne çıkan tasarımını görüyoruz. Yeni Camry, Toyota’nın Crossover modeli CH-R’dan da küçük mimikler alarak yeniliklerini daha çok belli etmiş.
2018 Yeni Camry’ye Üstün Güvenlik Paketleri Verilmiş
2018 Yeni Camry'ye Üstün Güvenlik Paketleri Verilmiş
Yeni Camry Tampon ve Izgara Yapısı
Yeni Camry Tampon ve Izgara Yapısı
Camry’e Son Teknoloji Geliştirilmiş Motor Üniteleri Entegre Edilmiş
2018 Yeni Camry Motor Ünitesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YENİ YARİS

LEXUS